Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss


Κάτι παραπάνω από προκλητικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι σημερινές ανακοινώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, που τάσσονται αδιακρίτως υπέρ των λαθρομεταναστών, την ώρα που γίνονται γνωστές οι φρικαλέες λεπτομέρειες της επίθεσης στη 15χρονη Ελληνίδα από τον 21χρονο Πακιστανό λαθρομετανάστη στην Πάρο.Την ώρα που η επιχείρηση «σκούπα» στην Αθήνα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, τα δύο κόμματα προέβησαν σε ανακοινώσεις ντροπής.

Συνεχίζεται η επιχείρηση - σκούπα

Ομόνοια, Πεδίο Άρεως, πλατεία  Βάθης, Μοναστηράκι είναι τα σημεία, στα οποία εκατοντάδες αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών επικέντρωσαν τις έρευνές τους την Κυριακή για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», η οποία ξεκίνησε το Σάββατο τις δραστηριότητές της στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα  αποτελέσματα των αστυνομικών ελέγχων που έγιναν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας, για την απώθηση των μη νόμιμων μεταναστών :

- Προσήχθησαν 4.900 αλλοδαποί σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ατττικής.
- Συνελήφθησαν 1.130 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα.
- Πραγματοποιήθηκαν πενήντα δύο (52) κατ’ οίκον έρευνες, παρουσία εννέα (9) εισαγγελικών λειτουργών.

Οι δράσεις και οι αστυνομικοί  έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης θα συνεχίζονται καθημερινά, όπως άλλωστε προανήγγειλε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιιας.

Με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για την ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Η επιχείρηση άρχισε με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Όποιος αποπειράται να εισέλθει στη χώρα μας παράνομα, θα απωθείται στη μεθοριακή γραμμή, αλλά και αν ακόμα καταφέρει να εισέλθει, ο ανέξοδος τουρισμός Έβρος-Αθήνα σταματάει εδώ, είπε χαρακτηριστικά. Οπως ανέφερε, κάθε τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής εντέλλεται και θα εφαρμόζει αυστηρά τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος 3386/2005 για την έκδοση διοικητικής απόφασης απέλασης κράτησης και δεν θα επιτρέπει την κάθοδο στην πρωτεύουσα ή σε άλλες πόλεις.

Ως κέντρα πρώτης υποδοχής και κράτησης των παράνομων μεταναστών θα λειτουργήσουν αστυνομικές σχολές της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό Θράκης, με τον υπουργό πάντως να καλεί την υπόλοιπη κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αστυνομίας «με αίσθημα βαθιάς φιλοπατρίας αντίστοιχο με τις τεράστιες προκλήσεις που η χώρα αντιμετωπίζει».

Ειδικά όσον αφορά στην πρωτεύουσα, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η επιχείρηση ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας δεν γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια και δεν θα είναι αποσπασματική, αλλά θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και παράλληλα ανακοίνωσε την επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς.

Μάλιστα, ο υπουργός αναφέρθηκε σε έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας με τα ονόματα και τα κινητά τηλέφωνα των αστυνομικών της γειτονιάς των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα, της Κυψέλης. «Ο θεσμός αυτός» ανέφερε ο κ. Δένδιας, «θα λειτουργήσει με απόλυτη επίβλεψη, ώστε να μπορέσει ο Έλληνας πολίτης της Κυψέλης, των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα να έχει αποκούμπι στην ανάγκη του, τον αστυνομικό της γειτονιάς».

Συνολικές προβολές σελίδαςΕπικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com