Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

Μετωπική επίθεση κατά του Facebook των 750 εκατομμυρίων μελών επιχειρεί από σήμερα η Google ανοίγοντας τις πόρτες στη...
δική της υλοποίηση της κοινωνικής δικτύωσης σε όλους, καθώς επί δυόμισι μήνες η πρόσβαση στο Google+ γινόταν με προσκλήσεις που μοιράζονταν «από χέρι σε χέρι».

To Google+ ξεκινά με έμφαση στη δυνατότητα επικοινωνίας με βίντεο, τη στιγμή που και το Facebook συνάπτει συμφωνία με το Skype. Μια σχετικά νέα δυνατότητα κοινωνικής δικτύωσης είναι το λεγόμενο hangout, το οποίο επιτρέπει σε αγνώστους να γνωριστούν τυχαία και μάλιστα χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα ενός κινητού Android, όχι απαραίτητα ένας προς έναν, αλλά ομαδικά (μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα δημοσιοποίησης ενός hangout, κατά τον ίδιο τρόπο που το YouTube επιτρέπει την αναμετάδοση ζωντανών εκδηλώσεων σε κάποιους συνεργάτες του).

Το Google δεν έχει ακόμα αρχίσει να προωθεί το Google+ στους χρήστες που χρησιμοποιούν άλλες υπηρεσίες του, όπως τη μηχανή αναζήτησης ή το Gmail, υπηρεσίες που συγκεντρώνουν περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο επισκέπτες το μήνα. Από την άλλη, οι χρήστες θα αρχίσουν να προσκαλούν γνωστούς στο Google+, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να διατηρούν ήδη λογαριασμό Google και να θεωρήσουν εύκολο να μπουν και στο κοινωνικό του δίκτυο.

    Ψηφίστε: Θα αλλάζατε κοινωνικό δίκτυο;

Πως μπαίνετε στο Google+

Εάν διατηρείτε ήδη λογαριασμό στο Google, καθώς χρησιμοποιείτε κάποια από τις υπηρεσίες του, όπως το Gmail, μπορείτε να εγγραφείτε και στο Google+ δίνοντας τα ίδια στοιχεία εισόδου (όνομα χρήση και password) στη διεύθυνση http://www.google.com/+ Εάν δεν έχετε λογαριασμό Google+, μπορείτε να δημιουργήσετε.

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Google και εισαχθείτε στο Google+, η υπηρεσία θα αναζητήσει άτομα με τα οποία επικοινωνείτε μέσω Gmail (και ανεξάρτητα από το εάν χρησιμοποιούν κι εκείνοι την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google). Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε έναν εύκολο τρόπο για να αρχίσετε να δημιουργείτε τους «κύκλους» σας (σύροντας κάρτες επαφών σε κύκλους με το mouse).

Οι βασικές λειτουργίες του Google+

Οι κύκλοι: Διαχωρίζετε εύκολα τους φίλους σας σε κύκλους (φίλους, απλούς γνωστούς, συνεργάτες ή συμμαθητές, οικογένεια και «το αφεντικό σας, μόνο του») καθώς η Google θεωρεί αυτονόητο ότι μοιράζεστε διαφορετικά πράγματα με διαφορετικούς κύκλους.

Οι ομαδικές βιντεοδιασκέψεις: Μπορείτε να κάνετε βιντεοδιασκέψεις σε ομάδες μέχρι και 9 ατόμων.

Οι γνωριμίες: Ενδιαφέρον μοιάζει το Hangouts (γνωριμίες), που αναφέρεται στη δυνατότητα να γνωριστείς με κάποιον ή με κάποια στο Google+ με βίντεο, όπως θα συμβαίνει όταν βγαίνεις βόλτα (συμπεριλαμβάνεται το γνωστό «καμάκι»).

Τα παιχνίδια: Έχει παιχνίδια και προσφέρει ευκαιρίες γνωριμίας (όταν ξεπεράσεις το υψηλότερο σκορ, γνωρίζεσαι με τον φέροντα τον τίτλο πριν από σένα).

Η αναζήτηση κοινών ενδιαφερόντων: Παράλληλα, η Google προσέθεσε τη δυνατότητα θεματικής αναζήτησης, δηλαδή την αναζήτηση με βάση το θέμα αντλώντας αποτελέσματα από όσα έχουν πει σχετικά οι άνθρωποι των κύκλων σας, από τις δημόσιες αναρτήσεις μελών του Google+, αλλά και από ειδήσεις στον παγκόσμιο ιστό.

Το αυτονόητο upload των φωτογραφιών: Το λεγόμενο ανέβασμα των φωτογραφιών από το κινητό στο λογαριασμό σας γίνεται αυτόματα και άμεσα.

Ο αγγελιοφόρος: Τέλος, το Google+ έχει τον δικό του αγγελιοφόρο, τον Messenger που αναλαμβάνει να συντονίσει τους φίλους σας, ξεπερνώντας τις δυσκολίες ειδικά αν προσπαθείτε να στείλετε μήνυμα σε πολλούς από αυτούς ταυτόχρονα. «Το Messenger συγκεντρώνει όλες αυτές τις διαφορέτικες συζητήσεις σε μια απλή ομαδική συζήτηση, έτσι όλοι ενημερώνονται εύκολα και γρήγορα.»

Λειτουργίες που θυμίζουν Twitter (mentions, retweet): Στο Google+ βρίσκουμε και στοιχεία που θυμίζουν Twitter, όπως το Mention (αναφορά): εάν στην ανάρτησή σας αναφέρεστε σε κάποιον άλλον χρήστη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σύμβολα "+" ή "@". Όταν το κάνετε αυτό, ο χρήστης μπορεί να λάβει μια ειδοποίηση ότι τον αναφέρατε σε μια ανάρτηση (ανάλογα με τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων που έχει.) Επίσης, θα μπορεί να δει ολόκληρη την ανάρτηση, στην οποία τον αναφέρατε, ακόμη και αν δεν είχατε μοιραστεί αρχικά την ανάρτηση μαζί του. Δεν θα μπορείτε να αναφέρετε ένα χρήστη σε ένα σχόλιο αν ο αρχικός συντάκτης κλειδώσει την ανάρτηση.

Μια άλλη ομοιότητα στη λειτουργικότητα με το twitter είναι οι λεγόμενες «αναφορές», η αναδημοσίευση (RT) στο Twitter: όταν δείτε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στη «ροή» σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Κοινή χρήση στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Στο αναδυόμενο πλαίσιο που θα εμφανιστεί θα έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε σχόλια και να καθορίσετε με ποιους κύκλους ατόμων θέλετε να τη μοιραστείτε. Τα άτομα στα οποία αναδημοσιεύετε την ανάρτηση θα δουν το όνομα της αρχικής ανάρτησης και το περιεχόμενο, αλλά όχι σχόλια ή επιλογές +1 στην αρχική ανάρτηση.
Ενδιαφέρον είναι ότι ο αρχικός συντάκτης της ανάρτησης μπορεί να κλειδώσει την ανάρτηση ώστε να απαγορεύσει την αναδημοσίευσή της ως αναδημοσίευση που φέρει την υπογραφή σας.

Επειδή δεν συνηθίζουμε να διαβάζουμε την μακροσκελή και δυσνόητη πολιτική απορρήτου, πριν μπείτε στο Google+ προσέξτε ότι:

Η ταυτότητα του Προφίλ σας στο Google ενδέχεται να προβάλλεται σε άτομα που γνωρίζουν τη διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλες πληροφορίες αναγνώρισης της ταυτότητάς σας. Αυτό έχει σημασία εάν χρησιμοποιείται το Gmail για επαγγελματική επικοινωνία.

Όλοι στους κύκλους σας, ξέρουν ποιοι άλλοι είναι στους κύκλους σας (αν και όχι σε ποιον): Μια λειτουργία στην οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία η Google είναι ο διαχωρισμός των φίλων σε ομάδες και συγκεκριμένα σε «κύκλους». Να θυμάστε όμως ότι τα άτομα που ανήκουν στους κύκλους σας (αλλά όχι το όνομα του κύκλου) θα εμφανίζονται σε άλλα άτομα στο Προφίλ σας στο Google, εκτός αν επιλέξετε να μην εμφανίζονται αυτές οι πληροφορίες.

Τι σημαίνει δημόσια ανάρτηση: Οι δημόσιες αναρτήσεις σας θα εμφανίζονται στην καρτέλα Αναρτήσεις του προφίλ σας και θα είναι ορατές σε οποιονδήποτε θέλει να τις δει. Μπορεί επίσης να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τι είναι οι Εκτεταμένοι κύκλοι:  Όταν μοιράζεστε κάτι στη ροή, μπορεί να παρατηρήσετε ότι μια από τις επιλογές σας είναι η κοινή χρήση με τους εκτεταμένους κύκλους σας. Οι εκτεταμένοι κύκλοι σας είναι όπως οι κύκλοι των κύκλων σας. Το περιεχόμενο που μοιράζεστε με τους εκτεταμένους κύκλους σας ενδέχεται να εμφανιστεί στη ροή Εισερχόμενα των ατόμων που απέχουν από εσάς κατά μία βαθμίδα με συγκεκριμένες συνθήκες--δηλαδή θα συμπεριλαμβάνουμε μόνο άτομα των οποίων η σχέση με άτομα που γνωρίζετε σας είναι ήδη ορατή.
Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι η Άννα ανήκει σε κάποιον από τους κύκλους σας και ο Γιάννης ανήκει σε κάποιον από τους κύκλους της Άννας. Δεν γνωρίζετε τον Γιάννη και δεν ανήκει σε κάποιον από τους κύκλους σας. Εάν η Άννα επιλέξει ο Γιάννης να είναι ορατός στο προφίλ της, ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονται στους κύκλους της και εσείς επιλέξετε να κάνετε κοινή χρήση με τους εκτεταμένους κύκλους σας, το περιεχόμενό σας θα μπορούσε να εμφανίζεται στις ροές τόσο της Άννας όσο και του Γιάννη. Δεν μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα των ατόμων που περιλαμβάνονται στους εκτεταμένους κύκλους σας. Πρόκειται για ένα σύνολο ατόμων που αλλάζει συχνά. Οι εκτεταμένοι κύκλοι σας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη δημιουργία προτάσεων για άτομα που το Google + πιστεύει ότι ίσως γνωρίζετε.

    Η συζήτηση για το πώς λειτουργεί το Google+ έχει ανάψει ήδη στο Google

πηγή:in.gr

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com