Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss



Ο Έλληνας ανέκαθεν ήταν κολλημένος με τα παιχνίδια.  Το παιχνίδι όμως που τον κέρδισε τα τελευταία χρόνια είναι το Travian.  Τι είναι αυτό που τον τράβηξε όμως και πως παίζεται;  Διαβάστε τον οδηγό που ακολουθεί και είμαι σίγουρος ότι όλα τα ερωτήματα σας θα απαντηθούν...



Το Travian είναι ένα γερμανικό παιχνίδι βασισμένο σε φυλλομετρητή ιστοσελίδας (Browsergame), αναπτύσσεται από Travian Games GmbH και είναι κατά ένα μεγάλο μέρος βασισμένο σε ένα παιχνίδι προκάτοχο αποκαλούμενο φυλετικοί πόλεμοι. Το 2006, το παιχνίδι βγήκε πρώτο στη κατηγορία «καλύτερο παιχνίδι βασισμένο φυλλομετρητή με πάνω από 10.000 παίκτες», του γερμανικού ιστοχώρου GamesDynamite. Για την ανάπτυξη του παιχνιδιού οι υπεύθυνοι προσέγγισαν την κλασσική αρχαιότητα και ιδιαίτερα τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία για να δημιουργήσουν μια κυρίως στρατοκρατική σε πραγματικό χρόνο στρατηγική. Το παιχνίδι έχει μεταφραστεί σε πάνω από 30 άλλες γλώσσες, και σήμερα έχει πάνω από 3 εκατομμύριο παίκτες παγκοσμίως. Είναι προγραμματισμένο σε PHP και τρέχει εξ ορισμού σε φυλλομετρητή ιστοσελίδας (Browsergame).


Δοκιμάστε το τώρα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!





Το παιχνίδι

Ο παίκτης αρχίζει ως ηγέτης ενός μικρού χωριού, με το κύριο κτήριο, και μερικές εκτάσεις για την παραγωγή των πρώτων υλών. Τα στρατεύματα μπορούν να παραχθούν μόλις ο παίκτης δημιουργήσει την πλατεία συγκέντρωσης και το στρατόπεδο. Τα στρατεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για να επιτεθούν στα χωριά, προκειμένου να κλαπούν οι πρώτες ύλες, είτε για να υπερασπίσουν το χωριό ενάντια σε επίθεση εχθρικών στρατευμάτων. Μόλις ο παίκτης ολοκληρώσει ορισμένα κριτήρια, μπορεί να βρει άλλα χωριά ή να κατακτήσει τα χωρία των εχθρών του.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να αυξηθεί ο πληθυσμός και να ελεγχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χωριά. Μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με την ανάπτυξη του χωριού, δίνονται πρόσθετα κτήρια για ανάπτυξη. Ο παίκτης που θα καταφέρει πρώτος να χτίσει και να ολοκληρώσει το παγκόσμιο θαύμα σε ένα χωριό των Natars θα είναι και ο νικητής του παιχνιδιού.

Στο κόσμο του Travian υπάρχουν τρεις φυλές, οι Ρωμαίοι, οι Γαλάτες, και Τεύτονες. Κάθε μία από αυτές έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και το δικό της ύφος στο παιγνίδι. Οι Ρωμαίοι έχουν ένα ισορροπημένο σύνολο ιδιοτήτων, οι Γαλάτες κατά βάση είναι μία αμυντική φυλή ενώ οι Τεύτονες χαρακτηρίζονται από το επιθετικό τους ύφος.


Συμμαχίες

Οι συμμαχίες παίζουν μεγάλο ρόλο στο Travian, ο κάθε παίκτης μπορεί να γίνει μέλος μιας συμμαχίας ή να ιδρύσει την δική του. Ένα βασικό και χαρακτηριστικό γνώρισμα μίας συμμαχίας είναι η κοινή στρατηγική και η ένωση των δυνάμεων των συμμάχων προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού επιπλέον μέσα από τη συμμαχία τους οι παίκτες αγωνίζονται για αμοιβαίο όφελος.

Κάθε μέλος της συμμαχίας μπορεί να επωφεληθεί από τα βελτιωμένα εργαλεία που διατίθενται και να δει πληροφορίες επίθεσης και υπεράσπισης για όλα τα μέλη της συμμαχίας, να επικοινωνήσει μαζικά με όλα τα μέλη της, να κάνουν χρήση κοινού forum, να ανταλλάξουν μεταξύ του πρώτες ύλες.

Στη πορεία του παιχνιδιού συμμαχείς μπορεί να ενωθούν σε μία υπερσυμμαχία, να επισυνάψουν σύμφωνο ειρήνης, σύμφωνο μη επίθεσης με άλλες συμμαχίες ή ακόμα και να κηρύξουν τον πόλεμο σε μία συμμαχία.


Στρατηγικές και Cheats

Στο Travian υπάρχουν 2 στρατηγικές οι Booming και Rusing

Η στρατηγική Booming βασίζεται στο χτίσιμο γερών οικονομικών θεμελίων και στην συνέχεια να γίνει η ανάπτυξη του στρατού. Το πλεονέκτημα της στρατηγικής αυτής είναι η άμεση ανάκαμψη του στρατεύματος μετά από απώλεια σε μία μάχη το μειονέκτημα είναι ότι όσο αναπτύσσεστε οικονομικά και μέχρι το στράτευμά σας να φτάσει σε ικανοποιητικό μέγεθος είσαστε τρωτοί στις επιθέσεις των άλλων παικτών.

Η στρατηγική Rusing είναι η αντίθετη της Booming, ο παίκτης ξεκινά με την κατασκευή ενός ισχυρού στρατού και τον χρησιμοποιεί για να εξαπολύει επιθέσεις σε άλλους παίκτες. Με τα λάφυρα που θα αποκτήσει από τις επιδρομές μπορεί να χτίζει παράλληλα και την οικονομία του, το σημαντικότερο μειονέκτημα αυτής της τακτικής είναι ότι αν χάσετε το στρατό σας τότε πολύ δύσκολα μπορείτε να τον ξανά φτάσετε στο επίπεδο που ήταν χωρίς να έχετε μια ισχυρή οικονομιά.


Tips και Cheats

Προσπαθήστε να κρατάτε τη συγκομιδή του σιταριού σε υψηλά επίπεδα: Εάν εστιάσετε την προσοχή σας στην παραγωγή της ξυλείας, του πηλού, ή του σιδήρου, η συγκομιδή του σιταριού σας θα μειώνεται. Το παιχνίδι θα είναι ευκολότερο αν κρατάτε τη συγκομιδή του σιταριού σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Επιθέσεις: Αν δεχόσαστε επιθέσεις από άλλους παίκτες προκειμένου να προφυλάξετε τις πρώτες ύλες για να μην σας τις κλέβουν θα πρέπει να κτίσετε κρυψώνες σε ικανοποιητικό επίπεδο. Θυμηθείτε ότι οι Τεύτονες είναι οι καλύτεροι κλέφτες του παιχνιδιού και οι κρυψώνες σας μπορούν να κρύψουν μόνο τα 2/3 των πρώτων υλών σας.

Στο αρχικό στάδιο και μέχρι να μεγαλώσει ο στρατός σας όταν δέχεστε μία επίθεση μπορείτε να στείλετε όλο το στράτευμα σε ένα φίλος σας και μόλις η επίθεση λήξη να ακυρώσετε την αποστολή, με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσετε το στράτευμά σας από πιθανή απώλεια.

Πολλαπλές επιθέσεις: Εάν ο εχθρός σας μετά από μια επίθεση έχει μεγαλύτερη απώλεια από εσάς, τότε εσείς μπορείτε να του δώσετε ένα διπλό χτύπημα (twice attack).

Πολλοί παίκτες ψάχνουν απεγνωσμένα για cheats, μάταια όμως δεν υπάρχουν αρκετά, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις πλεονεκτήματα και σχετικό προβάδισμα είναι να αγοράσεις χρυσό. Με το χρυσό που θα αγοράσεις μπορείς να έχεις τα ακόλουθα

    Plus λογαρισμός
    + Υπεράσπιση 10%
    + Επίθεση 10%
    + 25% παραγωγής οποιουδήποτε πόρου
    Άμεση ολοκλήρωση των εργασιών
    Ειδικό εμπόριο 1:1 με τον έμπορο NPC


Το τέλος του παιχνιδιού

Μετά από 300 ημέρες στο κεντρικό υπολογιστή Travian κανονικής ταχύτητας απελευθερώνεται η φυλή Natars η οποία ελέγχεται από το κεντρικό υπολογιστή. Όταν οι παίκτες αρχίζουν να χτίζουν το παγκόσμιο θαύμα οι Natars πραγματοποιούν ανά 5 επίπεδα επίθεση μέχρι και το επίπεδο 95, μετά το επίπεδο αυτό η επίθεση θα πραγματοποιείται ανά 1 επίπεδο. Όποιος παίκτης ή συμμαχία καταφέρει να φτάσει το παγκόσμιο θαύμα στο επίπεδο 100 είναι και ο νικητής του παιχνιδιού.

Για του γρήγορους κεντρικούς υπολογιστές ταχύτητας (3x) ο παραπάνω χρόνο απελευθέρωσης των Natars γίνεται στις 100 ημέρες.

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com