Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

Οι τρομακτικοί άντρες στις παρακάτω φωτογραφίες είναι τα λεγόμενα φαντάσματα του Μπασάρ αλ Άσαντ, οι αδίστακτοι δολοφόνοι του Σύριου προέδρου που σκοτώνουν χωρίς δισταγμούς αθώους πολίτες, ανυπεράσπιστες γυναίκες και παιδιά και έχουν βυθίσει στο αίμα ολόκληρες πόλεις.



Σε δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail τους αποκαλεί «φουσκωτούς, δολοφόνους-φαντάσματα», έργο των οποίων είναι να τρομοκρατούν τους πολίτες και να κάνουν το «βρώμικο» κυβερνητικό έργο.

Καλυμμένοι με τατουάζ με το πρόσωπο του λατρεμένου τους ηγέτη οι άντρες αυτοί ευθύνονται για την σφαγή εκατοντάδων παιδιών -όπως στην πόλη Χούλα- και όλα αυτά, έναντι 130 λιρών ημερησίως, ένα «τρομοκρατικό» μισθό που λαμβάνουν από το κράτος.

Οι κτηνώδεις άντρες της πολιτοφυλακής του Άσαντ, πέρασαν από σπίτι σε σπίτι στη Χούλα και έκοψαν τους λαιμούς όλων όσοι βρέθηκαν μπροστά τους – συμπεριλαμβανομένων και 49 παιδιών. Μια εβδομάδα αργότερα οι τερατώδεις αυτοί φονιάδες κατέβασαν 12 εργάτες εργοστασίου από ένα λεωφορείο στην πόλη Qusayr, 50 χιλιόμετρα νότια της Χούλα, έδεσαν τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους και τους πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Ποιοι όμως είναι οι στυγνοί δολοφόνοι; Σύμφωνα με δημοσιεύματα και μαρτυρίες επιζώντων, οι εκτελεστές είναι μέλη της «Σαμπίχα», της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Ασαντ που προσέφυγε σε αυτούς για να καταστείλουν τη λαϊκή εξέγερση.

Με τον όρο «σαμπίχα» που προέρχεται από τη λέξη φάντασμα, οι Σύροι εννοούν εκείνους που δρουν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, ακριβώς όπως οι δολοφόνοι που κρύβονται πίσω από την κάλυψη του συριακού καθεστώτος. Η ομάδα που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’70 στην Λατάκια, απολάμβανε πάντα της προστασία της οικογένειας Ασαντ. Άλλωστε οι αιματηρές επιχειρήσεις τους φαίνεται πως καθοδηγούνταν από τον πατέρα του σημερινού προέδρου, τον τέως πρόεδρο Χαφέζ αλ Ασαντ. Στη δεκαετία μάλιστα του ’80 που τα συριακά στρατεύματα κατέλαβαν τον Λίβανο και η οικονομία είχε καταρρεύσει με τα αγαθά να λιγοστεύουν, η μεταφορά λαθραίων εμπορευμάτων έγινε ένας από τους πιο καλούς τρόπους οι Σύροι να κερδίσουν χρήματα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ο Mousab Azzawi, υπεύθυνος του συριακού δικτύου για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους αποκαλεί τέρατα.

«Έμοιαζαν με τέρατα. Είχαν τεράστιους μύες και μεγάλες γενειάδες. Παίρνουν στεροειδή για να αυξήσουν τον όγκο του σώματός τους»

Σύμφωνα όμως με τον Azzawi τα φαντάσματα έχουν ιδιαίτερα χαμηλή νοημοσύνη.

«Ήταν σαν να μίλαγα σε μικρά παιδιά. Αυτό είναι που τους κάνει τόσο τρομακτικούς, ο συνδυασμός της δύναμης και της τυφλής υποταγής στο καθεστώς», πρόσθεσε.

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com