Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

Νέα στοιχεία για τη μεγάλη κομπίνα που είχε στηθεί με εικονικές δωρεές σε εκκλησίες των Φαρσάλων βγήκαν στη δημοσιότητα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το σκάνδαλο ξεπερνάει το 1,2 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, που...ερεύνησε την υπόθεση για την χρονική περίοδο 2005-2009, εμπλέκονται πάνω από 180 άτομα, μεταξύ των οποίων ιερείς ναών και μονών, λογιστές και εύποροι πολίτες της Θεσσαλίας, οι οποίοι μέσω των δωρεών, που βεβαίως δεν είχαν δώσει ποτέ, κέρδιζαν την φοροαπαλλαγή από το δημόσιο.

Το θέμα φαίνεται πως είχε περιέλθει σε γνώση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, που το 2010 είχε συστήσει ανακριτική επιτροπή.

Το συνολικό ποσό των εικονικών δωρεών σε εκκλησίες της περιοχής των Φαρσάλων από το 2005 έως το 2009 ανέρχεται στα 1.214.350 ευρώ, με τις περισσότερες να έχουν πραγματοποιηθεί το 2007 και το 2008. Η έκθεση έχει αποσταλεί στα κεντρικά της Αθήνας, ενώ το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει επέκταση της έρευνας για τα έτη 2010 και 2011 η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

www.trelokouneli.gr

Συνολικές προβολές σελίδαςΕπικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com