Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

Tις γνώσεις και τις εμπειρίες του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως ζήλεψαν οι υπεύθυνοι του Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκάλεσαν τον πρώην πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων, στο Ινστιτούτο John F. Kennedy School of Government, δίνοντας τα... φώτα του στους φοιτητές.


Αντικείμενο των διαλέξεων θα είναι, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, οι συστημικές αδυναμίες της ευρωζώνης, προτάσεις για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου.

Γιατί, ως γνωστόν, ο κ. Παπανδρέου, γνώρισε από πρώτο χέρι τις αδυναμίες της ευρωζώνης, μοίρασε προτάσεις για θεσμικές αλλαγές- που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πράξη, και φυσικά «συνέβαλε» στην... σταθερότητα της νοτιοανατολικής Μεσογείου, που κατά τα άλλα βρέθηκε μια «ανάσα» από την καταστροφή. Ευτυχώς δηλαδή που σήκωσε «κεφάλι» ο Μόντι και πήραν μέτρα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια, αν έχουν την ίδια άποψη για τον κ. Παπανδρέου οι ευρωπαΐοι ηγέτες που σε κάθε Σύνοδο έστηναν στον τοίχο τον πρώην πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον εμμέσως για έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά και οι χιλιάδες των Ελλήνων που επί πρωθυπουργίας του είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται στο ελάχιστο.

Και επειδή όπως φαίνεται από Σεπτέμβρη τον περιμένει δουλειά στα αμφιθέατρα του διεθνούς φήμης Πανεπιστημίου, ο πρώην πρωθυπουργός ήδη έχει κανονίσει τις διακοπές του για τον Αύγουστο, όταν και αναμένεται να πάρει το κανό του ανά χείρας και να «οργώσει» τις ελληνικές θάλασσες.    

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com