Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

«Το χρέος μας απέναντι σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας είναι βαρύ και διαρκές» αναφέρει στο μήνυμά του για την 38η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας.


«Ό,τι και  να πούμε είναι λίγο, ό,τι και να κάνουμε για να εκφράσουμε το σεβασμό μας δεν αρκεί» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «πολύ περισσότερο σήμερα, που η Δημοκρατία μας αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους από την ιδεολογία του μίσους και του φασισμού».

«Παρ' όλες τις αδυναμίες που έχει δείξει ιστορικά η Δημοκρατία, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης» ξεκαθαρίζει.

Και συνεχίζει: «Η στάση ζωής των αντιστασιακών αποτελεί παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται σκληρά, ειδικά για τη νέα γενιά, που πληρώνει μία κρίση, στη δημιουργία της οποίας δεν είχε καμία συμμετοχή».

»Τη σημερινή μέρα το βλέμμα μας στρέφεται στην ακρωτηριασμένη Κύπρο, που 38 χρόνια μετά την καταδικαστέα τουρκική εισβολή παραμένει διχοτομημένη.  Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα και την προσπάθεια. Καλούμε την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της για να πέσει το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη».

»Η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε μια στιγμή και να αναρωτηθούμε πως φθάσαμε μέχρι εδώ, γιατί η πορεία της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται με αυτό τον τραυματικό τρόπο, πως θα βγούμε από το τέλμα. Απαντήσεις υπάρχουν, αρκεί να αναζητηθούν, και ακόμη περισσότερο υπάρχει ανάγκη να δοθεί μία απάντηση συλλογική, οριστική και δίκαιη».

Συνολικές προβολές σελίδαςΕπικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com