Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

Δύο νέες μεγάλες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους κυματίζουν από χθες σε περιοχή κοντά στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η τελετή ανάρτησης των σημαιών μεγέθους 6 επί 9 μέτρων, έγινε στο μέρος όπου του 1964 οι Ε/κ είχαν κατεβάσει την τουρκική σημαία και ανέβασαν την ελληνική. Η ελληνική σημαία, προστίθεται, κατέβηκε το 1974 και αναρτήθηκε η τουρκική.
Ο αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων, στρατηγός Μεχμέτ Νταϊσάλ, άρχισε την ομιλία του με αναφορά στο ποίημα του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς «Εχω δύο σημαίες». Οι εργασίες για την ανάρτηση των δύο σημαιών, ανέφερε, ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, λέγοντας ότι η σημαία «είναι το σύμβολο της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας ενός κράτους και η εγγύηση της ύπαρξής του. Είναι το σύμβολο της δόξας του έθνους μας».
Στην τελετή παρόντες ήταν ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής, Χασάν Μπόζερ , ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας, Ιμπραχίμ Χαλίλ Ακτσά, η στρατιωτική ηγεσία του ψευδοκράτους, «υπουργοί», «βουλευτές» και αντιπροσωπείες οργανωμένων συνόλων.

http://www.alithia.com.cy

Συνολικές προβολές σελίδαςΕπικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com