Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

Ακόμα και τα διόδια από την τσέπη τους καλούνται να πληρώσουν σε αρκετές περιπτώσεις οι εθελοντές πυροσβέστες προκειμένου να επιχειρήσουν σε περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές.
Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη συνδρομή των εθελοντών στο έργο της δασοπυρόσβεσης, όπως σημειώνει η Real News, είναι τραγική.
Ενώ υπάρχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις ακόμα και σε επίπεδο δήμων, για να αξιοποιηθούν όλοι αυτοί θα πρέπει να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ώστε να είναι εφικτός ο συντονισμός και η συνεργασία.
"Έχουμε πληρώσει για ασφάλειες των οχημάτων 60.000 ευρώ, αλλά χρωστάμε 48.000 ευρώ τέλη κυκλοφορίας για τα οποία μας έχουν έρθει καταλογιστικές πράξεις στην εφορία" σημείωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Νίκος Σαχινίδης.
"Δεν έχουμε πετρέλαιο για τα οχήματα. Ακόμα και τα διόδια τα βάζουμε από τις τσέπες μας. Έχουμε μαζέψει βέβαια 30.000 - 40.000 ευρώ και από τους κατά τόπους δήμους. Τα υπόλοιπα χρήματα προέρχονται από τις συνδρομές, την προσωπική συνεισφορά των μελών και από δωρεές, αλλά δεν μπορούμε να σηκώσουμε το κόστος", συμπληρώνει.
Το ΕΣΕΠΑ, όπως αναφέρει, διαθέτει 120 πυροσβεστικά οχήματα, 17 εθελοντικούς πυροσβεστικούς και διασωστικούς σταθμούς και 3.000 εθελοντές πυροσβέστες - διασώστες.
Λόγω όμως ελλείψεων στο νομοθετικό πλαίσιο, τα μισά περίπου οχήματα του στόλου του ΕΣΕΠΑ είναι ακινητοποιημένα.
 
www.tragiko.com

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com