Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss


Έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις, στις διαρθρωτικές αλλαγές και στον περιορισμό του Δημοσίου, αποφεύγοντας τις απολύσεις, θα δώσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 7 το απόγευμα θα αναγνώσει στη Βουλή το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας της νέας κυβέρνησης.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στη 40λεπτη ομιλία του ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει μέτρα, όπως την αύξηση αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, στο κείμενο της συμφωνίας δεν υπάρχει συγκεκριμένα αναφορά σε οργανισμούς, όπως η ΔΕΗ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ωστόσο δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να αναφερθεί σε αυτούς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά θα είναι μικρότερη απ' ό,τι συνηθίζεται καθώς ο κ. Σαμαράς πρότι επέστρεψε στα καθήκοντά του είναι σε ανάρρωση και υπό την διαρκή παρακολούθηση των ιατρών του.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης οι τρεις αρχηγοί βρίσκονταν σε επικοινωνία για την ολοκλήρωση του κειμένου της συμφωνίας που είχαν επεξεργαστεί οι συνεργάτες τους και το οποίο θα αποτελέσει την βάση των προγραμματικών δηλώσεων. Υπήρξε συμφωνία κυρίως στο οικονομικό σκέλος ενώ άλλα σημεία αφήνονται για περαιτέρω συζητήσεις στις προσεχείς εβδομάδες. Οι κ.κ. Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης επρόκειτο να πάρουν σήμερα το πρωί το κείμενο την ομίλιας.

Οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών, των αποκρατικοποιήσεων και της μείωσης του δημοσίου με κλείσιμο και συγχωνεύσεις υπηρεσιών. Στις υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας. ΠΑράλληλα θα προωθηθούν και οι συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων.

Την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων αναμένει και η Τρόικα η οποία χθες συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και του εξέφρασε τις θέσεις της. Τις επιθυμίες των δανειστών είχει μεταφέρει και ο κ. Ράιχνεμπαχ στις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς την εβδομάδα που μας πέρασε.

Οι τρεις αρχηγοί πάντως πέρα από την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων συμφωνήσαν να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο και νέες μειώσεις μισθών καθώς και στην ανάγκη να μειωθεί η φορολογία. Φυσικά αυτά περνούν μέσα από τις συζητήσεις και την ανοχή της τρόικας.

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com