Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss


Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στα τουρκοσυριακά σύνορα, αφού σε νέο μήνυμα του προς τους Κούρδους της Συρίας ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα μείνει απλός παρατηρητής εάν εκείνη συνεχίσει τις προκλήσεις, στις οποίες, όπως υποστηρίζει, προβαίνουν τις τελευταίες μέρες.


Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην δράση των Κούρδων της Συρίας που φέρονται να έχουν στενές σχέσεις με το κουρδικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΚΚ), το οποίο η Τουρκία, όπως και πολλές ακόμα χώρες –μεταξύ των οποίων και οι Η.Π.Α- θεωρούν και αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατικό.

Πάντως, η χρονική στιγμή όπου έρχεται αυτή η αυστηρή προειδοποίηση του Ερντογάν μόνο τυχαία δεν είναι αφού μία μέρα πριν, είχε εκδόσει ανακοίνωση με την οποία ξεκαθάριζε ότι  η παρέμβαση στη Συρία είναι «αδιαμφισβήτητο δικαίωμα» (της Τουρκίας), σε περίπτωση που η χώρα του απειληθεί.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην τρομοκρατική οργάνωση να δημιουργήσει στρατόπεδα-βάσεις στη Βόρεια Συρία και να μας απειλεί», δήλωσε ο Ερντογάν λίγο πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο για να παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τη τουρκική εφημερίδα Zaman, είπε επίσης πως, «ουδείς θα έπρεπε να προσπαθήσει να μας απειλήσει. Δεν θα υποκύψουμε σε προκλήσεις. Αντιθέτως, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της τρομοκρατίας».

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com