Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rssΜε τίτλο "η Ελλάδα επιβαρύνει τη γερμανική εμπορική ναυτιλία", η γερμανική έκδοση των Financial Times σημειώνει πως οι Έλληνες εφοπλιστές επωφελούνται στην αγορά της εμπορικής ναυτιλίας εξαιτίας της κρίσης και διεκδικούν τα πρωτεία των Γερμανών πλοιοκτητών.

Οι Γερμανοί εφοπλιστές με πλοία τσάρτερ συνεχίζουν να ελέγχουν ακόμη το μεγαλύτερο στόλο εμπορικών πλοίων, ωστόσο δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο στις σημερινές μεγάλες συμφωνίες.
Η εφημερίδα, σύμφωνα με την deutsche welle, επικαλείται πληροφορίες από κύκλους της ναυτιλίας και αναφέρει πως η Maersk πληρώνει 30.000-35.000 δολάρια την ημέρα για κάθε ένα από τα επτά ελληνικά φορτηγά πλοία, τα οποία μίσθωσε για διάστημα τριών έως πέντε ετών.
"Η ιδιοκτησιακή δομή του παγκόσμιου στόλου πλοίων μεταφοράς κοντέινερ αλλάζει ενώπιον της οικονομικής κρίσης, επειδή οι Έλληνες εφοπλιστές απειλούν την κυρίαρχη θέση που κατέχουν οι Γερμανοί πλοιοκτήτες ως οι εφοπλιστές με τα περισσότερα μισθωμένα πλοία", σημειώνει η υπηρεσία αναλύσεων Alphaliner.

news247.gr

Συνολικές προβολές σελίδαςΕπικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com