Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss


Διευκρινίσεις σχετικά με τη διέλευση τουρκικής φρεγάτας στον θαλάσσιο χώρο των Κυκλάδων στις 25 Ιουλίου ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.Όπως σημειώνουν οι βουλευτές το Δίκαιο της Θάλασσας, προβλέπει τη δυνατότητα «ασφαλούς διέλευσης» και πολεμικών πλοίων από τα χωρικά ύδατα άλλου κράτους, αλλά με τήρηση όρων, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν εξειδικευτεί με αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων.

Τονίζουν ωστόσο ότι «στην προκείμενη περίπτωση, όπως και παλιότερα, η διέλευση τουρκικών πολεμικών πλοίων από τα ελληνικά χωρικά ύδατα γίνεται χωρίς εμφανή σκοπό, δηλαδή χωρίς να το απαιτεί η διαδρομή τους», και άρα «καταχρηστικά και με σκοπούς που αγγίζουν την παραβίαση των όρων που θέτει το Δίκαιο της Θάλασσας».

«Εκτός από την εξαιρετικά δαπανηρή, αλλά βέβαια αναγκαία αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η τακτική είσοδος τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα προκαλεί αναστάτωση στον πληθυσμό και μειώνει το αίσθημα ασφάλειας που δικαιούνται να έχουν οι κάτοικοι της Ελλάδας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.

Παράλληλα, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να τους ενημερώσουν ως προς το αν είχαν ειδοποιηθεί οι ελληνικές αρχές, για την πρόθεση του τουρκικού πλοίου, να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ζητούν τέλος από την κυβέρνηση να διευκρινίσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί «προκειμένου να διακόψει η τουρκική κυβέρνηση τους αδικαιολόγητους και προκλητικούς πλόες πολεμικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να περιορίσει τέτοιες ενέργειες στις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις».

Συνολικές προβολές σελίδαςΕπικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com