Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss
Τι λέει η έκθεση για τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου

Θυμό για την κράτησή της, ναρκισσιστικά στοιχεία και τάσεις αυτοκαταστροφής διέγνωσε ο ψυχίατρος που εξέτασε τη Βίκυ Σταμάτη μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού. 

Όπως αναφέρουν τα Νέα, το ψυχολογικό προφίλ που προκύπτει από την ιατρική γνωμάτευση επικαλέστηκε η κατηγορουμένη ζητώντας τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

«Η εμφάνισή της ήταν περιποιημένη και τα χέρια της καλυμμένα με αντιμικροβιακή κρέμα. Αρνήθηκε να καθήσει στην καρέκλα αν προηγουμένως αυτή δεν είχε καλυφθεί με καθαρό χαρτί. Το συναίσθημά της ήταν αγχώδες, καταθλιπτικό και ευερέθιστο. Εξέφρασε μεγάλη αγωνία για την κατάσταση του παιδιού της και έντονα αισθήματα άγχους, αναξιότητας και ενοχής που συνδέονται άμεσα με την απομάκρυνση από τον γιο της, τον οποίο μέχρι τώρα δεν είχε αποχωριστεί ούτε μία μέρα και ανησυχεί ότι οι δικοί της που τον φροντίζουν στην παρούσα φάση, δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους "όπως πρέπει"» αναφέρει ο καθηγητής Ψυχιατρικής που εξέτασε τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης αφορά τους «ψυχαναγκασμούς καθαριότητας» που από ετών παραδέχθηκε ότι είχε η Βίκυ Σταμάτη. 

Οι ψυχαναγκασμοί αυτοί επιβαρύνθηκαν περισσότερο μετά τη γέννηση του παιδιού της. Δεν αντιστέκεται πλέον στις ιδέες αυτές και ακολουθεί συγκεκριμένες και άκαμπτες διαδικασίες για την καθαριότητα καθώς θεωρεί ότι ο γιος της μπορεί να κινδυνεύσει από «μικρόβια και μολύνσεις». Ανησυχία επίσης εκφράστηκε για την «κατάσταση του συζύγου της».

Στο διά ταύτα της έκθεσής του ο γιατρός επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η κυρία Σταμάτη πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

 Η διαταραχή αυτή, σε συνδυασμό με την προσωπικότητά της, η οποία έχει πολλά δύσκαμπτα και ναρκισσιστικά στοιχεία, καθώς και οι ιδιαίτερα πιεστικές ψυχικά συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση (χωρισμός από το παιδί, κράτηση της ιδίας, κράτηση του συζύγου της) αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο των ήδη υπαρκτών αυτοκαταστροφικών τάσεων και μπορούν να οδηγήσουν σε δραματικότερες (και πολύ πιο επικίνδυνες) συμπεριφορές κατά της υγείας και της ζωής της. 

Η ψυχική της κατάσταση έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και αναμένεται περαιτέρω επιβάρυνση από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να βρίσκεται κοντά στο παιδί της».

Παρά τις διαπιστώσεις του ψυχιάτρου, οι δικαστές, που απέρριψαν το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη. troikanoi.gr

Συνολικές προβολές σελίδαςΕπικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com