Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss
Στο νέο αιγυπτιακό κανάλι Maria TV εργάζονται αποκλειστικά και μόνο γυναίκες που φοράνε την πλήρη ισλαμική ενδυμασία, το γνωστό νικάμπ που αφήνει μόνο τα μάτια σε κοινή θέα...

Όπως σημειώνει η Daily Mail, πρόκειται για ένα νέο ειδησεογραφικό κανάλι που μεταδίδεται μέσω δορυφόρου και συνδέεται με τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που συντάραξαν τον τελευταίο χρόνο τη χώρα και την επακόλουθη στροφή σε πιο σκληρές μουσουλμανικές αξίες.
Το κανάλι που στεγάζεται σε ένα μικρό διαμέρισμα στην εργατική συνοικία Αμπασίγια του Καΐρου, θα μεταδίδει πρόγραμμα 6 ώρες την ημέρα στο δορυφορικό κανάλι al-Ummah, έναν θρησκευτικό σταθμό που διοικούν υπερορθόδοξοι ισλαμιστές Σαλάφι.
Επικεφαλής του Maria TV είναι η Ελ-Σέικχα Σαφάα Ρεφάι η οποία υποστηρίζει ότι η ύπαρξη του καναλιού δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η χώρα μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ. Για το θέμα της παρουσίασης των ειδήσεων με νικάμπ πρόσθεσε: «Μου έχουν πει ότι δεν θα λειτουργούσε λόγω της γλώσσας του σώματος. Λοιπόν, ο τόνος της φωνής μου μπορεί να μεταδώσει τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μου». Σημείωσε επίσης πως ελπίζει ότι η εμφάνιση των γυναικών στην τηλεόραση με την πλήρη ισλαμική ενδυμασία θα μπορούσε να δείξει στους ανθρώπους «ότι υπάρχουν επιτυχημένες γυναίκες που φορούν νικάμπ».
Το κανάλι πήρε το όνομα του από μια Κόπτισα Χριστιανή γυναίκα που ήταν παντρεμένη με τον Προφήτη Μωάμεθ.ΠΗΓΗ: enimerosi24.gr

Συνολικές προβολές σελίδαςΕπικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com