Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με αφορμή την επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα και τα νέα μέτρα που την συνοδεύουν κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «οι εκπρόσωποι της Τρόικα, χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι και απολύτως αποτυχημένοι σε όλες τις προβλέψεις τους, επιμένουν στην καταστρεπτική μνημονιακή πολιτική και ζητούν επιτάχυνση του Μνημονίου».



Ειδικότερα,ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα συνοδεύεται από νέες απαιτήσεις και νέους εβιασμούς για λήψη επώδυνων μέτρων. Με τις ιδεολογικές εμμονές, οι εκπρόσωποι της Τρόικα, συνεχίζουν το ίδιο καταστροφικό «μονόδρομο» που έχει φέρει ένα βήμα πριν το κοινωνικό κράχ, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες του Νότου» και συμπληρώνει «η συνταγή τους, ακραία λιτότητα και εσωτερική υποτίμηση, οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση, σε ποιο μεγάλα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας».

Επιπροσθέτως, εξηγεί ότι «σε αυτή την αντίληψη κινείται και η τρικομματική κυβέρνηση της χώρας, αφού αναγνωρίζει ως ιδιοκτησία της το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους και σκοπεύει να προχωρήσει στην υλοποίηση τους και με το παραπάνω» για αυτό ρωτά τον πρωθυπουργό: «Έχει συμφωνήσει σε νέες επώδυνες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, επιδόματα και το ετήσιο πλαφόν 1500 ευρώ στις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Μετά την ομολογία του κ. Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει παταγωδώς εξακολουθεί να επιμένει στην πιστή εφαρμογή του εκ μέρους της χώρας; Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τις ηγεσίες των χωρών του ευρωπαίκού Νότου, για μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα τεθούν επι τάπητος όλα τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν στην Ε.Ε;».

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com