Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

Να σταματήσει η ρητορική εναντίον της Ελλάδας, ζητά από τους Γερμανούς ο τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ (Vid)
news247 Αύγουστος 15 2012 15:02Να σταματήσει επιτέλους η ρητορική εναντίον της Ελλάδας είναι το κάλεσμα που απευθύνει στους Γερμανούς πολιτικούς ο τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, υπογραμμίζοντας πως η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα και τον λαό.

Μιλώντας στη ΝΕΤ από την Κω όπου περνά τις διακοπές του, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε από τη στιγμή που "συμφωνήσει κανείς πως η Ελλάδα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη".

Επισήμανε δε ότι αυτό είναι απαραίτητο, "γιατί δεν μπορούν οι εργατικοί Έλληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ".

Αυτό που προέχει είναι να πληρώσουν τους φόρους τους και οι Έλληνες που έχουν χρήματα, συνέχισε ο τέως καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να συλλέγονται οι φόροι και να εφαρμόζονται οι νόμοι.

"Λίγη από την αρχαία σπαρτιατική πειθαρχία θα ήταν χρήσιμη", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμα πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται "μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη" αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο Γερμανός πολιτικός σημείωσε ακόμα ότι "αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο".


Συνολικές προβολές σελίδαςΕπικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com