Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

Τι αποφέρει ένα χρυσό μετάλλιο σε κάθε αθλητή; Αυτό εξαρτάται από τη χώρα την οποία εκπροσωπεί...


Η πρώτη χώρα στη λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους πρωταθλητές είναι το Ουζμπεκιστάν. Για ένα χρυσό μετάλλιο η μικρή αυτή χώρα προσφέρει 811.000 ευρώ στον αθλητή-σταρ. Επονται η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν με ποσά 700.000 ευρώ και 640.000 ευρώ αντίστοιχα.

Οι μεγαλύτερες χώρες δίνουν πολύ λιγότερα. Η Κίνα, που φτάνει πρώτη σε απόκτηση μεταλλίων αυτή τη στιγμή, πληρώνει 42.400 ευρώ για το καθένα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προφέρει στους χρυσούς αθλητές της 19.000 ευρώ, ενώ η Ιταλία είναι η πιο γενναιόδωρη ευρωπαϊκή χώρα αφού προσφέρει 140.000 ευρώ για τα χρυσά μετάλλια και 75.000 για τα αργυρά.

Η Αγγλία, η πιο τσιγκούνικη χώρα της ΕΕ, δεν δίνει ούτε μια λίρα στους αθλητές που ανεβαίνουν στο Ολυμπιακό βάθρο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph. Οι βρεττανοί πρωταθλητές παρηγορούνται με ένα πριμ 12.750 ευρώ τα οποία τους αποδίδονται ως φόρος τιμής επειδή θα κοσμήσουν γραμματόσημα της χώρας τους !

Η Γαλλία προσφέρει λογικά ποσά, ήτοι 50.000 ευρώ για το χρυσό, 20.000 για το αργυρό και 13.000 για το χάλκινο μετάλλιο. Αυτά τα ποσά για πρώτη φορά θα φορολογηθούν, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε το 2011.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης πολλές χώρες δεν μπορούν να δείξουν την ίδια γενναιοδωρία ενώ προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια ταμεία απευθύνονται σε ιδιώτες χορηγούς. Οι παίκτες Μπάτμιντον της Μαλαισίας, όπως αποκαλύπτει η Daily Telegraph θα χρηματοδοτηθούν από έναν ιδιοκτήτη χρυσορυχείου ο οποίος υποσχέθηκε μια ράβδο χρυσού αξίας 498.000 ευρώ σε όποιον αθλητή ανέβει στο βάθρο.
iefimerida

Συνολικές προβολές σελίδαςΕπικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com