Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss


Η ποινικοποίηση της φτώχειας, ο πόλεμος κατά των ξένων φτωχών και ο ρατσισμός δεν αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια των όλο και φτωχότερων Ελλήνων.
Αν κάτι εγγυώνται, αντίθετα, είναι την περαιτέρω κοινωνική αποσύνθεση, την επιβράβευση της ρατσιστικής βίας, κρατικής και παρακρατικής, και βέβαια το διασυρμό της χώρας μας διεθνώς, υποστηρίζουν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την επιχείρηση «Ξένιος Δίας».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, εδώ και μία εβδομάδα, υπό την εποπτεία του ίδιου του πρωθυπουργού, βρίσκεται σε εξέλιξη «ένα πρωτοφανές πογκρόμ με την κυνική ονομασία Ξένιος Ζευς».

Χιλιάδες άνθρωποι, προσθέτουν, έχουν προσαχθεί στο σωρό, εκατοντάδες στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί από τους προσαχθέντες έχουν υποστεί ξυλοδαρμό. Την ίδια στιγμή, η ΕΛΑΣ δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για τους κρατούμενους που, βάσει συμβάσεων, δικαιούνται διεθνή προστασία.

«Η κυβέρνηση κουπίζει περιττούς ανθρώπους από το κέντρο της Αθήνας χάριν της τουριστικής κίνησης, επιχειρώντας να καλύψει έτσι το τεράστιο κενό μεταναστευτικής πολιτικής. Με τη μέθοδο αυτή, τα κρατητήρια-κολαστήρια διατηρούνται και πολλαπλασιάζονται, ενώ μένουν αναξιοποίητα εκατομμύρια ευρώ που δικαιούται η Ελλάδα για την ανέγερση κέντρων πρώτης υποδοχής», υπογραμμίζουν οι βουλευτέςε ενώ τέλος αναφορά κάνουν και στην κριτική διεθνών και εγχώριων οργανώσεων για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Τη δήλωση έκαναν οι παρακάτω βουλευτές:

Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτή Α' Αθήνας
Βασιλικής Κατριβάνου, βουλευτή Β΄ Αθήνας
Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α' Πειραιά
Κώστα Ζαχαριά, βουλευτή Αρκαδίας
Μαρίας Κανελοπούλου, βουλευτή Αχαϊας
Τάσου Κουράκη, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης
Ηρώς Διώτη, βουλευτή Λάρισας
Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης
Αϊχάν Καραγιουσούφ, βουλευτής Ροδόπης
Αφροδίτης Σταμπουλή, βουλευτή Σερρών
Δημήτρη Κοδέλα, βουλευτή Αργολίδας
Χρήστου Καραγιαννίδη, βουλευτή Δράμας

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com