Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss






Διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας φέρεται να θέτει στο τραπέζι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με την Wall Street Journal, μια που, όπως υποστηρίζεται, το πρόγραμμα που ακολουθεί η Ελλάδα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της δεν βγαίνει....


Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, το ΔΝΤ δέχεται πιέσεις από στελέχη της για τα ποσά που έχουν δοθεί ως δάνειο στη χώρα μας και ασκεί με τη σειρά του πιέσεις στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να πάρουν άμεσα μέτρα για την ελάφρυνση του βάρους της δανειακής σύμβασης που έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα. Τις πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα στηρίζει σε πηγές με αξιωματούχους του Ταμείου.

Όπως αναφέρεται, η πίεση που ασκεί το ΔΝΤ φαίνεται και από συζητήσεις ήδη με εκπροσώπους της Ευρωζώνης.

Στελέχη του Ταμείου θεωρούν ότι το χρέος της Ελλάδας πρέπει να φτάσει το 100% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, ενώ θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο πριν αποδεσμεύσει επόμενες δόσεις.

Όπως σημειώνεται, ένας αποτελεσματικός τρόπος για να συμβεί αυτό είναι η διαγραφή μέρος των οφειλών της χώρα μας, αν και κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την WSJ, θα προκαλούσε την έντονη αντίδραση από τις χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, που έχουν δανείσει πολλά δισ. στην Ελλάδα.




troikanoi.gr

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com