Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss


Έντονη κριτική στον ελληνικό Τύπο που διαμαρτυρήθηκε για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι δήθεν η μειονότητα της Θράκης είναι τουρκική, ασκούν οι τουρκικές εφημερίδες.

Στα τουρκικά δημοσιεύματα εκφράζονται απορίες και ερωτήματα για τους λόγους που οι ελληνικές εφημερίδες θεώρησαν πρόκληση τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι δήθεν τουρκική.
 
«Συγγενείς μας στη Δυτική Θράκη έχετε πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας», δήλωσε ο Ερντογάν στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς το μειονοτικό Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης στη Θράκη για την 21η επέτειο της ίδρυσής του.
 
«Η ευτυχία, η ευημερία και η χρήση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η ακέραιη χρήση των δικαιωμάτων τους που τελούν υπό την εγγύηση διεθνών συμφωνιών και διεθνών σταθερών, έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα».
 
 Οι Τούρκοι, μάλιστα, θεωρούν ακατανόητη την αντίδραση των Ελλήνων, αφού, όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Milliyet «τα επίσημα ελληνικά στοιχεία δείχνουν ότι στη Θράκη ζουν περίπου 49.000 Τούρκοι, ενώ ανεπίσημα στοιχεία οργανισμών στη Δυτική Θράκη ανεβάζουν τον αριθμό στις 150.000».
 
Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης
 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας τόνισε ότι η μειονότητα της Θράκης είναι μουσουλμανική και επισήμανε ότι σε κανένα επίσημο κείμενο συμφωνίας δεν χαρακτηρίζεται τουρκική, καλώντας παράλληλα την Άγκυρα να σεβαστεί τις διεθνείς συμβάσεις.

«Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας ορθά αναφέρεται σε Έλληνες Πολίτες. Πολίτες που ζουν αρμονικά ενταγμένοι στην ευρωπαϊκή μας Δημοκρατία, σε καθεστώς ισονομίας, ισοπολιτείας και πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων τους. Όμως, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφέρεται και σε «τουρκική μειονότητα», κάτι που δεν υπάρχει στις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες ο ίδιος επικαλείται. Η συνέπεια προς τα συμβατικά κείμενα και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι βασικά συστατικά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης», δήλωσε ο κ. Δελαβέκουρας.

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com