Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss


Μέχρι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου παρατάθηκε η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2013, όπως και για την κατάθεση πινακίδων.




Η παράταση ήταν αναμενόμενη, αφού μέχρι τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου η «τρύπα» στα προσδοκώμενα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας ήταν περίπου 350 εκατ. ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο υπολόγιζε ότι θα εισέρρεαν στα κρατικά ταμεία 1,25 δισ. ευρώ, από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, στόχος που δεν αναμένεται να επιτευχθεί, αφού είναι αθρόες οι παραδόσεις πινακίδων ΙΧ στις Εφορίες.
Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μέχρι την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου είχαν παραδοθεί 75.000 πινακίδες και εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα υπερβεί τις 100.000.
Η παράταση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο τόσο στις Εφορίες για την παράδοση πινακίδων όσο και στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.


Οι φορολογούμενοι που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι χρειάζεται να προσκομίσουν στη ΔΟΥ:
Την άδεια κυκλοφορίας του ΙΧ, τις πινακίδες και το σήμα της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2012. Υπεύθυνη δήλωση ότι το όχημα θα είναι σταθμευμένο σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο. Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, ώστε να πιστοποιηθεί σε ποιον ανήκει το ΙΧ.
Στην περίπτωση τώρα που ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θελήσει να το επαναφέρει στην κυκλοφορία μέσα στο 2013, θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη. Αν θελήσει να το κυκλοφορήσει το 2014, εκτός από τα τέλη της χρονιάς αυτής θα πρέπει να πληρώσει και 30 ευρώ επιπλέον για την έκδοση νέων αριθμών κυκλοφορίας.
Σε τράπεζες - ΕΛΤΑ
Τα τέλη πληρώνονται στις τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. Το έντυπο τελών κυκλοφορίας μπορούν να το εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, πληκτρολογώντας τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του ΙΧ. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να προσκομίσουν άδεια κυκλοφορίας, ΑΦΜ και αστυνομική ταυτότητα για να πληρώσουν τα τέλη στο γκισέ.
Η απόδειξη πληρωμής και το έντυπο των τελών κυκλοφορίας (σφραγισμένο από τον ταμία), θα πρέπει να το φυλάξουν ως αποδεικτικό, αφού φέτος δεν χορηγούνται τα αυτοκόλλητα σήματα.

ethnos.gr

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com