Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss


Έγινε αυτό που περίμεναν αρκετοί αναλυτές που έβλεπαν την επιδείνωση των επιδόσεων της γαλλικής οικονομίας και του χρέους. Η γαλλικών συμφερόντων Fitch υποβάθμισε την Παρασκευή την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας σε «ΑΑ+» από «AAA», το outlook παραμένει σταθερό. Η κρίση περνά από την περιφέρεια στον πυρήνα της ευρωζώνης.

Οι υπουργοί οικονομικών Γαλλίας Μοσκοβισί και Γερμανίας Σόιμπλε.
Η S&P αξιολογεί τη χώρα με “ΑΑ+” και αρνητικό outlook, ενώ η Moody’s με Aa1 και αρνητικό outlook.
Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η υποβάθμιση της Γαλλίας βασίζεται στους εξής παράγοντες:
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το πιο αδύναμο οικονομικό outlook είναι ο βασικός λόγος πίσω από τις αυξήσεις στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και την παραμονή της σε καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος για ένα χρόνο ακόμα.
H Fitch αναμένει ότι η γαλλική οικονομία θα ανακάμψει με πιο αργούς ρυθμούς από τις επίσημες προβλέψεις, λόγω των αντίθετων ανέμων από την υποτονική εξωτερική ζήτηση, την χαμηλή ανταγωνιστικότητα, την υψηλή ανεργία και την δημοσιονομική προσαρμογή.
Η Fitch προβλέπει το ακαθάριστο χρέος της γενικής κυβέρνησης στο 96% του ΑΕΠ το 2014 με πρόβλεψη για 92% το 2017.
Η προηγούμενη πρόβλεψη της Fitch το Δεκέμβριο του 2012, έκανε λόγο για χρέος στο 94% το 2014 και να υποχωρήσει κάτω από το 90% ως το 2017.
Οι προβλέψεις της Fitch για το λόγο του χρέους της Γαλλίας είναι αρκετά υψηλότερες από το μέσο όρο του 49% για τις χώρες με “ΑΑΑ”.
Η μόνη χώρα με “AAA” που έχει υψηλότερο λόγο χρέους από τη Γαλλία είναι οι ΗΠΑ, η οποία διαθέτει εξαιρετική χρηματοδοτική ευελιξία και ανοχή, λόγω του κύρους του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα.

Η παραγωγή και οι προβλέψεις είναι αρκετά πιο αδύναμες από τότε που η Fitch αναθεώρησε το outlook σε αρνητικό. Την ίδια ώρα η ανεργία έχει ανέλθει σε υψηλό 15ετιας, στο 10,9%.

πηγη : olympia.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδαςΕπικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com