Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss


Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ταχυδρομήσει την πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών, η οποία ανέρχεται σε 350.000 σημειώματα, εκ των οποίων τα επτά στα δέκα θα είναι χρεωστικά.



Η μέση φορολογική επιβάρυνση έχει αυξηθεί κατά 500-600 ευρώ σε σχέση με πέρυσι και πλέον σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού σημειώματος θα αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος 1.300 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο ΕΘΝΟΣ, αμέσως μετά τις εκλογές και έως τις 29 Ιουνίου οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του «φουσκωμένου» λογαριασμού, στον οποίο έχουν ενσωματωθεί ο πρόσθετος φόρος για τα εισοδήματα του 2011, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.
Επίσης έχουν ήδη έχουν ταχυδρομηθεί 260.000  σημειώματα του ΕΤΑΚ που εκρεμμούσαν απο το 2009 και ξεκινά η αποστολή νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος.

Όσον αφορά τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών δηλώσεων, αναμένονται «τσουχτερά», αφου σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών δείχνει ότι:

Το 65,6% δηλαδή σχεδόν επτά στους δέκα φορολογούμενους, θα λάβει χρεωστικό σημείωμα. Σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού σημειώματος θα αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος άνω των 1.300 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα των περισσότερων φορολογουμένων έχουν μειωθεί, η μέση φορολογική επιβάρυνση έχει αυξηθεί κατά 500-600 ευρώ ανά φορολογούμενο.
όσο για τα νοικοκυριά, εν τέλει θα πληρώνουν περισσότερους φόρους λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος από τα 12.000 στα 5.00 ευρώ, της μείωσης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τις οικογένειες με παιδιά, της αύξησης κατά 33% έως και 70% των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και ΙΧ αυτοκίνητα, της αύξησης των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, της περικοπής των φοροαπαλλαγών και της αύξησης από 300 σε 400-500 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος.

Μόλις 10%-12% θα είναι πιστωτικά, δηλαδή μόνο ένας στους 10 φορολογούμενος θα λάβει φέτος επιστροφή φόρου, ενω το υπόλοιπο 25%-30% θα αποτελείται από σημειώματα με μηδενικά ποσά φόρου.

Περιμένουν αύξηση εσόδων μετά τις εκλογές
H εικόνα των φορολογικών εσόδων θα βελτιωθεί αισθητά από το τέλος Ιουνίου με την πληρωμή των φόρων, των εισφορών και τελών και βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι οι φορολογούμενοι θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Όσον αφορά τα έσοδα του Μαΐου, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέγραψαν υστέρηση άνω των 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο που είχε τεθεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com