Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss




Προκλητικό εξώφυλλο από το περιοδικό Titanic παρά τη δικαστική απαγόρευση

Αψηφώντας τη δικαστική απόφαση που του απαγόρευε να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο τεύχος, κατόπιν προσφυγής του Βατικανού, το γερμανικό σατιρικό περιοδικό Titanic προχωρά σε δημοσίευση των αμφιλεγόμενων, μονταρισμένων φωτογραφιών του πάπα Βενέδικτου.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Λέο Φίσερ, δήλωσε στο Reuters ότι στο περιοδικό μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 25.000 ευρώ επειδή στο εξώφυλλό του εικονίζεται ο πάπας Βενέδικτος, ντυμένος με λευκά άμφια με κίτρινους λεκέδες από τη μέση και κάτω και με τον τίτλο «Αλληλούια στο Βατικανό: Βρέθηκε η διαρροή».

Το εξώφυλλο παραπέμπει στο αποκαλούμενο σκάνδαλο VatiLeaks που αφορά τη διαφθορά στο Βατικανό.
Στο οπισθόφυλλο του περιοδικού ο πάπας εικονίζεται πλάτη, με ένα λεκέ σε καφέ χρώμα και τον τίτλο «Ωχ, κι άλλη διαρροή!».

«Η εκκλησία είναι ένας πολύ πνευματώδης και χιουμοριστικός οργανισμός» είπε ο Φίσερ. «Στη χιλιετή ιστορία της έχει κατ' επανάληψη εντρυφήσει σε χοντρά αστεία: ένα μάγο με αλλόκοτη στολή, παλαβή αρχιτεκτονική, τρελά ξόρκια εναντίον επιστημόνων και των συνηγόρων του Διαφωτισμού. Η εκκλησία προσφέρεται πάντα για λίγο γέλιο» πρόσθεσε.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία, ο Ματίας Κοπ, ανταπάντησε ότι «τα όρια του καλού γούστου όχι μόνο τα ξεπέρασαν, αλλά τα παραβίασαν», υποστηρίζοντας ότι το περιοδικό δεν ήθελε να σατιρίσει αλλά «να εξευτελίσει και να περιφρονήσει τον πάπα».

Την Τρίτη δικαστήριο του Αμβούργου διέταξε το περιοδικό να μην κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο τεύχος, ούτε να αναρτήσει τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.



troikanoi.gr

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com