Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss






Ζητά την επιστροφή της στην Ανατολία
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητά την... επιστροφή της Ολυμπιακής φλόγας στην «ρίζα της, την Ανατολία».

Όπως δήλωσε ο υπουργός αθλητισμού της Τουρκίας, Σουάτ Κίλιτς, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ στο πλαίσιο της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν «εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της».

Τουρκικά δημοσιεύματα μάλιστα, αναφέρουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, σε βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην αρχαία Λυκία, υπάρχει έδαφος το οποίο πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω μεθανίου στο υπέδαφος και έτσι, όπως υποστηρίζουν, εκεί είναι και ο... μυθικός τόπος και αρχική «πηγή» της Ολυμπιακής Φλόγας.

Έντονη ήταν η αντίδραση στις δηλώσεις αυτές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες: «Συνιστούμε στον Τούρκο πρωθυπουργό να μην ξεπερνά τα όρια της θρασύτητας και για ιστορικά θέματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τέρενς Κουίκ και προσθέτει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να απαντήσουν άμεσα, αναλόγως.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, Ισίδωρος Κούβελος αναφέρει: «Η Ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία και όχι σε μύθους. Προσκαλώ εγκάρδια τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό του, κ. Κίλιτς στην Αρχαία Ολυμπία, στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ούτως ώστε να παραβρεθούν σε κάποιες ενδιαφέρουσες διαλέξεις με θέμα την Ολυμπιακή Ιστορία»






troikanoi.gr

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com