Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

Μορφή Λερναίας Ύδρας παίρνουν οι απαιτήσεις της Τρόϊκα, αφού μετά το «μαχαίρι στο λαιμό» που έβαλαν στην Κυβέρνηση απαιτώντας μεταρρυθμίσεις, τώρα εμφανίζονται μη ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες που γίνονται.

Ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσθετες περικοπές από λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων ώστε να επιτρέψει στην κυβέρνηση να δώσει περισσότερες δόσεις στην πληρωμή των φόρων εισοδήματος και για να αποφευχθούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, η Τρόικα δεν ικανοποιήθηκε από τα «δημοσιονομικά ισοδύναμα» που της αντιπρότεινε η κυβέρνηση και πιέζει για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές σε παραγγελίες και προμήθειες του Δημοσίου.

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις να είναι πολύ σκληρές και οι Τροϊκανοί πολύ διαβασμένοι, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, φαίνεται όμως ότι δεν αγνοούν βασικά προβλήματα όπως τα ταμειακά προβλήματα στις παραγγελίες των υποβρυχίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το θέμα εξετάστηκε σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και στην οποία συμμετείχαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς και εκπροσώπος της ΓΣΕΕ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί έξι μήνες και έχει επιβληθεί εκ περιτροπής απασχόληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η πορεία των παραγγελιών για τα τέσσερα υποβρύχια. Η μία παραγγελία αφορά συντήρηση και οι υπόλοιπες τρεις έχουν σχεδόν πληρωθεί με 2,3 δισ. ευρώ με 80 εκατ. ευρώ να υπολείπονται.

Το μεγάλο πρόβλημα με τα ναυπηγεία είναι ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις κάτι που προκαλεί αμφιβολίες στο ΠΝ για το αν τα υποβρύχια συντηρούνται και φυλάσσονται κανονικά. Έτσι αποφασίστηκε να σταλεί κλιμάκιο του Ναυτικού που θα εξετάσει την κατάσταση.

Επίσης, για την αποπληρωμή των εργαζομένων φαίνεται να προκρίνεται μια έμμεση λύση με τους εργαζόμενους να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα για να πετύχουν κατάσχεση σε χέρια τρίτων. Δηλαδή, τα 80 εκατομμύρια να δοθούν στους εργαζόμενους με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την ανοχή της Κυβέρνησης.

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com