Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

Αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θεόδωρου Πάγκαλου στο να… γράψουν μαζί ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με θέμα «Μαζί τα φάγαμε» μα ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που είχαν την περιέργεια να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του πρώην υπουργού και να
κάνουν κλικ στην ομολογουμένως πρωτότυπη ιδέα. Αποτέλεσμα της μαζικής αυτής περιέργειας ήταν πως ενώ μόνο 65 πολίτες θέλησαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τον κ. Πάγκαλο οι χιλιάδες επισκέπτες της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.mazi-ta-fagame.gr «έριξαν» τελικά την ιστοσελίδα που για πολλές ώρες έμεινε εκτός λειτουργίας λόγω των χιλιάδων επισκεπτών. Σκοπός του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, όπως μάλιστα περιγράφεται και στην ιστοσελίδα, είναι να συγκεντρωθούν επώνυμες και ανώνυμες ιστορίες πολιτών που να τεκμηριώνουν την περίφημη ρήση του Θεόδωρου Πάγκαλου που έχει αποτελέσει μία από τις δημοφιλέστερες πολιτικές ατάκες των τελευταίων χρόνων. Ένα βιβλίο με τίτλο «Μαζί τα φάγαμε» που θα αποτελείται από μικρές ψηφίδες νεοελληνικής «λαμογιάς» και σύμφωνα με τον πρώην υπουργό θα αποδεικνύουν την συλλογική ευθύνη πολιτών και πολιτικών στο ατελείωτο πάρτυ που στήθηκε τα τελευταία χρόνια πάνω από τα δημόσια ταμεία . Ήδη, στην ιστοσελίδα mazi-ta-fagame.gr αρκετοί πολίτες έχουν καταθέσει τις δικές τους ιστορίες, με τίτλους όπως «Ο καφετζής και η εφοριακός», «μίζες στο υπουργείο Συγκοινωνιών» και «Άδεια και λεηλασία». Σε μία από τις ιστορίες που έχουν αναρτηθεί στην σελίδα του Θ. Πάγκαλου ένας πολίτης αποκαλύπτει το «επίδομα διπλής συγκοινωνίας» που όπως υποστηρίζει δίνεται «σε υπαλλήλους τράπεζας, στην περίπτωση που για να πάνε στην δουλειά τους δεν αρκεί μία γραμμή λεωφορείου ή άλλου ΜΜΜ»


 με αποτέλεσμα πολλοί υπάλληλοι να καρπώνονται το επίδομα χωρίς να χρησιμοποιούν καν δημόσιες συγκοινωνίες. Ρουσφέτια, λαδώματα, παράνομες προμήθειες και σπατάλες περιλαμβάνονται στις περιπτώσεις που οι πολίτες συμμετέχουν στην συγγραφή αυτού του βιβλίου. Χαρακτηριστική η περίπτωση σε εφορία της Αττικής όπου σύμφωνα με την ιστορία είχε στηθεί μία «φάμπρικα» λαδώματος μεταξύ ενός υπαλλήλου και του καφετζή του κτηρίου όπου οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν 20 με 30 ευρώ ώστε να παρακάμπτουν τις ουρές στο γκισέ. Σύμφωνα με την καταγγελία «οι άνθρωποι που ήθελαν να εξυπηρετηθούν γρήγορα, κατέβαιναν στο κυλικείο, έδιναν 20, 30 ευρώ στο καφετζή μαζί με ένα χαρτάκι με το όνομάτους και ξαναγύριζαν στην ουρά. Κάθε 10 λεπτά ο καφετζής ανέβαινε στο γκισέ , άφηνε τη λίστα με τα ονόματα τα οποία η κυρία εξυπηρετούσε. Τα λεφτά μοιραζόντουσαν ανάμεσα στον καφετζή και στην εφοριακό» Στη σελίδα υπάρχει μια φόρμα υποβολής, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τη δική τους ιστορία γράφοντας μέχρι 250 λέξεις. Ανάμεσα στις δημοσιεύσεις όμως δεν λείπουν και πολλές που σίγουρα δεν θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο του πρώην υπουργού αφού δεν είναι λίγοι οι πολίτες που όχι μόνο δεν συμφωνούν με την λογική του «μαζί τα φάγαμε» αλλά αντιθέτως περνάνε στην αντεπίθεση όπως αυτός που με μια λακωνική παρέμβαση γράφει «την χρονιά που πέρασε δεν είχα βιβλία στο σχολείο. ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ»! Ένας ανοιχτός διάλογος όμως πραγματοποιείται και με την μορφή σχολίων στην ιστοσελίδα, όπου οι διαχειριστές της δημοσιεύουν ακόμη και περιπτώσεις καθόλου κολακευτικές για τον πρώην υπουργό όπως το «Πάγκαλε, πολιτικά σε σιχαίνομαι» ή το ερώτημα «Αυτό το site αλήθεια, πόσο μας κόστισε». Παράλληλα οι επισκέπτες της ιστοσελίδας εκτός από την δημοσίευση της προσωπικής τους ιστορίας έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος και σε μία ψηφοφορία επιλέγοντας ανάμεσα στο Ναι και το Όχι στο ερώτημα αν τελικά «Μαζί τα φάγαμε». Και αν ο αριθμός των δημοσιευμένων ιστοριών μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του εμπνευστή της ιδέας, ο αριθμός αυτών που παίρνουν μέρος στην ψηφοφορία είναι αρκετά μεγάλος. Ήδη τα πρώτα εικοσιτετράωρα σχεδόν 1.500 ήταν αυτοί που ψήφισαν με την πλειοψηφία όμως να τάσσεται ελαφρά ενάντια στην άποψη του Θεόδωρου Πάγκαλου. Το απόγευμα της Παρασκευής από τους 1490 πολίτες που είχαν πάρει μέρος στην ψηφοφορίας είπαν Όχι, δεν τα φάγαμε μαζί οι 848 σε ποσοστό 57%, ενώ συμφώνησαν με τον πρώην υπουργού 642 ψηφίζοντας Ναι σε ποσοστό 43% Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα θα κυκλοφορήσει σε e-book "ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτυ που έγινε. Επίσης, περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε», πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ιστορίες". Στο site θα αναρτηθούν, τέλος, χρήσιμα αρχεία τεκμηρίωσης που σχετίζονται με τα ελλείμματα και το χρέος της χώρας.

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com